Breed en tijd-efficiënt kennis opdoen
Instituut voor Islam Studies - Dar-al-'Ilm biedt verschillende programma's aan. De duur van een studie is afhankelijk van de materie die daarin aan bod komt. Wij hebben een compacte studiemethode ontwikkeld, waardoor er beter verbanden kunnen worden gelegd en er een grotere hoeveelheid lesstof behandelt kan worden in minder tijd. Dit stelt ons in staat om onze programma's zo tijd-efficiënt mogelijk te maken.

Wij bieden werkelijk unieke studies aan. Dat zeggen we omdat wij onze studies zodanig ontwikkelen dat u elementen van meerdere vakgebieden kunt opdoen tijdens een studie. Een studie bij Dar-al-'Ilm volgen is daarom altijd een verrijking in kennis.  

Roulatie van het aanbod
Bij het Instituut rouleert het aanbod jaarlijks. Dat betekent dat een studie die dit jaar wordt aangeboden, pas over een paar jaar weer opnieuw wordt aangeboden, al dan niet enigszins aangepast. Studies rouleren bovendien ook tussen verschillende steden, waardoor niet alle studies constant aangeboden worden in een bepaalde stad.

Reguliere studies 
Dit zijn studies die telkens weer worden aangeboden. 

Specials
Een "special" wil zeggen dat een studie geen regulier of terugkerend studieprogramma is. Het wordt dan ook alleen eenmalig aangeboden. Een special wordt alleen op bepaalde studielocaties verzorgd, meestal in Amsterdam en Rotterdam omdat dit de grootste steden zijn en mensen uit verschillende regio's aantrekt.

Eerstvolgende studies 
Op de homepagina kunt u zien welke studies in de komende periode worden aangeboden. Over onze andere studies kunnen wij nog niet aangeven waar en wanneer deze worden aangeboden. Dat is afhankelijk van onze periodieke planningen.

Daralilmlogo1

Bijwerken van de inhoudelijke pagina's is onder constructie. Vandaar dat u niet overal kunt verder klikken.

Religieuze wetenschappen

  • Bronnen van de Islam: een introductie tot de religieuze wetenschappen (Koran, tafsier, hadith, fiqh)

Tafsier Studies 

Koran leren lezen in het Arabisch

Fiqh Studies

Usul ud-Din & Da'wah

Specials

Symposia en studiedagen

  • Fiqh van de Liefde
  • Het Laatste Uur...en dan de Bazuin
  • De Duistere Wereld van de Djinn
  • Het Verhaal van de Ahl al-Kitab
  • De 4 Imams